Mechanizm pracy
Idealna temperatura od -5 ℃ do -11 ℃, które mogą indukować adipocyty.
- Głowica zabiegowa przyłożona do ciała
- Energia chłodzenia skoncentrowana na warstwie tłuszczowej
- Uszkodzenie komórek tłuszczowych, a następnie ich wydalenie podczas naturalnych procesów
Obrzęk tkanki tłuszczowej w jamie brzusznej
Przeniesienie chłodzenia
Komórki tłuszczowe są niszczone
Liczba komórek tłuszczowych w jamie brzusznej zmniejsza się
Komórki tłuszczowe zabite przez apoptozę są wchłaniane przez makrofagi i są wydalane z organizmu jako odpady przez organizm.
W zależności od różnych obszarów, wybieramy różne końcówki zabiegowe:
Obszar zabiegowy musi być ściśle zintegrowany z głowicą, nie powinno być żadnych szczelin. Jeśli jest szczelina końcówka nie będzie zasysać.
Zastosowanie poszczególnych końcówek:
Zwykle zaleca się 3-5 zabiegów, w odstępie jednego miesiąca. Długość czasu zabiegu zależy od części ciała, które mają być poddane zabiegowi i grubości warstwy tłuszczu u danej osoby. Duże obszary ciała przez 40 do 60 minut , niewielkie obszary to 20 do 30 minut (takie jak podwójny podbródek, pachy, ramiona, itp.)
Parametry techniczne:
MOC: | 1000W |
CHŁODZENIE: | 5 poziomów ( 1- -11C) |
GRZANIE: | 0-4 poziomów |
TECHNOLOGIA: | krioterapia + vacum |
2 głowice zabiegowe 6 wymiennych końcówek 1-5 poziomów zasysania (10-50Kpa) |